რეკომენდაციები:
მამა გაბრიელის ისტორია მამა გაბრიელის ისტორია სტატიები მონიკა ბელუჩის 15 წლის ქალიშვილი ულამაზესი დედის ასლია მონიკა ბელუჩის 15 წლის ქალიშვილი ულამაზესი დედის ასლია სტატიები როგორ წავშალო ფეისბუქი? როგორ წავშალო ფეისბუქი? სტატიები სააღდგომო პასკის რეცეპტი სააღდგომო პასკის რეცეპტი სტატიები „რაც არ გინდათ, რომ მოხდეს — მასზე ნუ იფიქრებთ, საერთოდ“ — რამაზ გიგაური „რაც არ გინდათ, რომ მოხდეს — მასზე ნუ იფიქრებთ, საერთოდ“ — რამაზ გიგაური სტატიები საქართველო XIX საუკუნის პირველ ნახევარში საქართველო XIX საუკუნის პირველ ნახევარში სტატიები სასიყვარულო სტატუსები... სასიყვარულო სტატუსები... სტატიები როგორ დავარეგისტრიროთ ბავშვი სკოლაში როგორ დავარეგისტრიროთ ბავშვი სკოლაში სტატიები ნივთიერების აგრეგატული მდგომარეობა (თეთრი ჯუჯა და ნეიტრონული ვარსკვლავი) ნივთიერების აგრეგატული მდგომარეობა (თეთრი ჯუჯა და ნეიტრონული ვარსკვლავი) სტატიები როგორ ავხსნათ ნანახი სიზმარი? როგორ ავხსნათ ნანახი სიზმარი? სტატიები საუკეთესო იდეები “ხრუშოვკის” ტიპის ბინაში სამზარეულოს მოწყობისთვის საუკეთესო იდეები “ხრუშოვკის” ტიპის ბინაში სამზარეულოს მოწყობისთვის სტატიები როგორ მოვაწონოთ თავი გოგოს როგორ მოვაწონოთ თავი გოგოს სტატიები არასდროს გადაღვაროთ კვერცხის ნახარში წყალი! აი, რატომ… არასდროს გადაღვაროთ კვერცხის ნახარში წყალი! აი, რატომ… სტატიები კონსტანტინე გამსახურდია (1891–1975) კონსტანტინე გამსახურდია (1891–1975) სტატიები საუბარი: ჰიჩკოკი და უორჰოლი საუბარი: ჰიჩკოკი და უორჰოლი სტატიები როგორ შევარჩიოთ ტელესკოპი? როგორ შევარჩიოთ ტელესკოპი? სტატიები
როგორ დავამზადოთ ლეღვის მურაბა

როგორ დავამზადოთ ლეღვის მურაბა

/ ნანახია:  274 / კომენტარები: 0
შეატყობინე მოდერატორს


საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ლეღვი 1,0 კგ
  • შაქარი 1,2 კგ
  • წყალი 3 ჩაის ჭიქა
  • ლიმონის ან ღვინის სიმჟავე 3 გ.
  1. 1სამურაბედ გამოიყენება საკონსერვო სიმწიფის სტადიაში. დახარისხების შემდეგ ლეღვს აჭრიან ყუნწებს და ჩხვლეტენ ჩანგლით ან ხის ჯოხით, რათა დიფუზია სწრაფად და კარგად ჩატარდეს.
  2. 2საერთოდ, ლეღვის მურაბას ხარშავენ 3 ხარშვით. დაჩხვლეტის შემდეგ წონიან და ყოველ 1,0 კგ ნედლეულზე ასხამენ 70-80 გრადუსის ტემპერატურის სიროფს, რომელსაც ამზადებენ 500გ. შაქრითა და 2 ჩაის ჭიქა წყლით, აჩერებენ 3-4 საათს, გადაწურავენ და ხარშავენ უნაყოფოდ, ხოლო მეორე ხარშვას ატარებენ ნაყოფთან ერთად. ყოველი ხარშვის დროს უმატებენ დარჩენილი შაქრის რაოდენობის 1/3, ანუ 240 გრამს, რომელსაც ხსნიან 1/3 ჩაის ჭიქა წყალში. სულ 1,0 კგ ლეღვზე აყრიან 1,2 კგ შაქარს და ასხამენ წყალში გახსნილ 3.გ ლიმონის ან ღვინის სიმჟავეს; ხარშვის დროს გამოყოფილ ქაფს დაუყოვნებლივ ხდიან.
  3. 3ხარშვის დამთავრებისას ლეღვი მიიღებს გამჭვირვალე, კრიალა ფერს. 1 კგ სამურაბე ლეღვს, რეცეპტის თანახმად, სჭირდება 1,2 კგ შაქარი, გამზადებული მურაბა გამოვა 1,8 კგ.
  4. 4ლეღვის მურაბას ასტერილებენ და ინახავენ ისე, როგორც ალუბლისა და სხვა მურაბებს.

კომენტარები 0
კომენტარები ჯერ არაა. დააკომენტარე პირველმა!
დაამატე კომენტარი
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив