რეკომენდაციები:


































გრძელდება 4 კვირას, ჯობია დაიწყოთ ორშაბათს. დღეში 4 ჭიქაზე მეტი სითხის მიღება არ შეიძლება. იწვება ცხიმის უჯრედები, გახდომისას კანი არ გეკიდება, არამედ იკუმშება.
სამი კვირა მეორდება ეს დღეეები:
I დღე - მშიერი:
საუზმე და სადილი - 1 ლ. რძე, პატარა ჭიქებით, მთელი დღე.
ვახშამი _ 1 ჭიქა ტომატის წვენი და 100 გრ. შავი პური.
II დღე - ცილები:
საუზმე - 100 გრ. შავი პური, 20 გრ. კარაქი, 1 ჩ/კ თაფლი, ყავა რძით (უშაქრო)
სადილი - 100 გრ. ლორი ან ქათამი (თეთრი ხორცი) ან საქ. ხორცი (მჭლე) + ბულიონი (მწვანილი და ბოსტნეულის გარეშე) +100 გრ ჰოლანდიური ყველი (გამდნარი და თეთრი არა) +100 გრ. შავი პური.
ვახშამი - 2 მოხარშული კვერცხი
III დღე - ბოსტნეული:
საუზმე - 2 ვაშლი ან 2 ფორთოხალი ან 2 ატამი
სადილი - ბოსტნეულის სუპი (მოხარშული გახეხილი ან დაჭრილი ბოსტნეული +1 ს/კ ზეთით ) + 2 მოხარშული კარტოფილი და 200 გრ მოხარშული გაროხი
ვახშამი -3 პომიდვრის და 2 კიტრის სალათი (უცხიმოდ)+ 1ჭ. ჩაი + 1 ჩ/კ თაფლი
IV დღე - განსაკუთრებული:
საუზმე - ყავა რძით (უშაქრო) + 100 გრ ჰოლანდიური ყველი;
სადილი - 100 გრ. ლორი ან თევზი ან ქათამი ან საქ. ხორცი მოხარშული + 100 გრ შავი პური + 2 მოხარშული კვერცხი;
ვახშამი -1 ჭიქა კეფირი.
V დღე - ცილოვანი:
საუზმე - 100 გრ. შავი პური, 20 გრ. კარაქი, 1 ჩ/კ თაფლი, ყავა რძით (უშაქრო);
სადილი - 100 გრ. ლორი ან ქათამი (თეთრი ხორცი) ან საქ. ხორცი (მჭლე) + ბულიონი (მწვანილი და ბოსტნეულის გარეშე) +100 გრ ჰოლანდიური ყველი (გამდნარი და თეთრი არა) +100 გრ. შავი პური;
ვახშამი - 2 მოხარშული კვერცხი.
VI დღე - ბოსტნეული:
საუზმე - 2 ვაშლი ან 2 ფორთოხალი ან 2 ატამი;
სადილი - ბოსტნეულის სუპი (მოხარშული გახეხილი ან დაჭრილი ბოსტნეული + 1 ს/კ ზეთით) + 2 მოხარშული კარტოფილი და 200 გრ მოხარშული გაროხი;
ვახშამი - 3 პომიდვრის და 2 კიტრის სალათი (უცხიმოდ)+ 1 ჭ.ჩაი + 1 ჩ/კ თაფლი.
VII დღე - განსაკუთრებული:
საუზმე - ყავა რძით (უშაქრო) + 100 გრ ჰოლანდიური ყველი;
სადილი - 100 გრ. ლორი ან თევზი ან ქათამი ან საქ. ხორცი მოხარშული + 100გრ შავი პური + 2 მოხარშული კვერცხი;
ვახშამი - 1 ჭიქა კეფირი.
IV კვირა:
ორშაბათი -1,5 კგ ვაშლი;
სამშაბათი - 1,5 კგ მოხარშული ქათამი;
ოთხშაბათი - 1,5 კგ კიტრი / პომიდორი;
ხუთშაბათი - 1 კგ მოხარშული ხორცი;
პარასკევი - 0,5 კგ ჰოლანდიური ყველი და 1 ბოთლი მინერალური წყალი;
შაბათი - 1 ლ. კეფირი, 2 მოხარშული კვერცხი, 100 გრ. მოხარშული თევზი;
კვირა- 1 ბოთლი წითელი ღვინო და 1 კგ ჰოლანდიური ყველი.
კომენტარები 0
კომენტარები ჯერ არაა. დააკომენტარე პირველმა!
ავტორიზაცია