რეკომენდაციები:
დილით-1,5 კგ-ით ნაკლები იქნებით, თუ საღამოს ამ ნაყენს დალევთ! თვეში კი დაამარცხებთ 30 კგ-ს! დილით-1,5 კგ-ით ნაკლები იქნებით, თუ საღამოს ამ ნაყენს დალევთ! თვეში კი დაამარცხებთ 30 კგ-ს! სტატიები როგორ მოვიქცეთ თუ გვიკბინა ძაღლმა როგორ მოვიქცეთ თუ გვიკბინა ძაღლმა სტატიები დედა 55 წლისაა, თუმცა ყველას 30 წლის ჰგონია. მარტივი პროცედურა თქვენს კანს ათიოდე წლით გააახალგაზრდავებს დედა 55 წლისაა, თუმცა ყველას 30 წლის ჰგონია. მარტივი პროცედურა თქვენს კანს ათიოდე წლით გააახალგაზრდავებს სტატიები როგორ დავწეროთ CV როგორ დავწეროთ CV სტატიები როგორ დავიბრუნოთ საკუთარი თავის რწმენა და პატივისცემა? როგორ დავიბრუნოთ საკუთარი თავის რწმენა და პატივისცემა? სტატიები გჯერა გოგოს და ბიჭის “მეგობრობის” ? გჯერა გოგოს და ბიჭის “მეგობრობის” ? სტატიები როგორ ვიმკითხაოთ კარტით როგორ ვიმკითხაოთ კარტით სტატიები ინგლისურის სწავლა დამოუკიდებლად ინგლისურის სწავლა დამოუკიდებლად სტატიები საზამთროები საზამთროები სტატიები გიორგი გურჯიევის ფენომენი გიორგი გურჯიევის ფენომენი სტატიები მთავარი შეცდომები, რომლებიც ხშირ შემთხვევაში წელს და კისერს გატკივებთ! მთავარი შეცდომები, რომლებიც ხშირ შემთხვევაში წელს და კისერს გატკივებთ! სტატიები საქართველოს მეფეთა სია საქართველოს მეფეთა სია სტატიები იცხოვრე ამ საიდუმლოსთან ერთად და ერთხელაც გაოცდები — რა ნეტარებაა სიცოცხლე! იცხოვრე ამ საიდუმლოსთან ერთად და ერთხელაც გაოცდები — რა ნეტარებაა სიცოცხლე! სტატიები პარადოქსული რეაქციები პარადოქსული რეაქციები სტატიები როგორ დავამზადოთ ლეღვის მურაბა როგორ დავამზადოთ ლეღვის მურაბა სტატიები ვანგა [რა მოხდება მომავალში?!] ვანგა [რა მოხდება მომავალში?!] სტატიები
როგორ მოვამზადოთ გოზინაყი

როგორ მოვამზადოთ გოზინაყი

/ ნანახია:  134 / კომენტარები: 0
შეატყობინე მოდერატორს

გოზინაყი საქართველოში ყველაზე გავრცელებული ტკბილეულია, რომელსაც საახალწლოდ ამზადებენ. ის მზადდება ნიგვზით და თაფლით.
 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ნიგოზი 200 გრ.
  • თაფლი 100 გრ.
  • შაქარი 10 გრ.

საფეხურები

  1. 1მოცემული რაოდენობის მოსამზადებლად თქვენ დაგჭირდებათ სქელ ძირიანი პატარა ან თუჯის ქვაბი.
  2. 2პირველ რიგში, ნიგოზი მოხალეთ დაბალ ცეცხლზე, გააცივეთ და დაჭერით გრძელ და თხელ ნაჭრებად. დუშფალანგის გამოყენებით გაცერით დაჭრილი ნიგოზი, რათა მოაცილოთ კანის ფერფლი.
  3. 3ამასობაში, ქვაბში ჩაასხით თაფლი და დადგით დაბალ ცეცხლე. მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით. დაახლოებით 15 წუთის შემდეგ ჩააწვეთეთ თაფლი მინის ჭიქაში ცივი წყლით. თუ თაფლის წვეთი არ იშლება, ინარჩუნებს ფორმას და არის მკვრივი, შეგიძლიათ დაამატოთ შაქარი და აადუღოთ კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში.
  4. 4ქვაბი გადადგით ცეცხლიდან, ჩაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და კარგად მოურიეთ.
  5. 5მიღებული მასა გააბრტყელეთ ხის ფართო დაფაზე, რომელიც უნდა დანამოთ წყლით. ჯერ გააბრტყელეთ მასა ხელით და შემდეგ გასაბრტყელებელით, რომელიც აგრეთვე უნდა იყოს დანამული წყლით.
  6. 6გოზინაყის ფენის სისქე არ უნდა აღემატებოდეს 1 სანტიმეტრს.
  7. 7სანამ გაბრტყელებული გოზინაყის მასა არ გაცივებულა, დაჭერით ის რომბებად. გოზინაყის ზედაპირის სიპრიალისთვის გადაუსვით მას დასველებული ხელის გული, ოღონდ გაბრტყელებული მასა უდა იყოს ოდნავ თბილი.

გაფრთხილებები

  • თუ ვერ მოასწარით გოზინაყის გაჭრა, აიღეთ დანა, გააცხელეთ და ისე დაჭერით გოზინაყი.
კომენტარები 0
კომენტარები ჯერ არაა. დააკომენტარე პირველმა!
დაამატე კომენტარი
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив